Despre noi

Începutul

În urmă cu ceva ani, un grup de jurnalişti americani au venit la Bistriţa şi au întrebat de existenţa unui hotel “Coroana de Aur” şi a unui castel aflat în Pasul Bârgăului. Directorul culturii bistriţene, citind cartea lui Stoker a înţeles exact ce căutau vizitatorii. Aşa s-au pus bazele hotelului, “Coroana de Aur”, hanul din carte la care a poposit avocatul Jonathan Harker la Bistriţa.

1974

Situat in centrul Bistriței, Hotelul ,,Coroana de Aur”, a fost inaugurat la 30 aprilie 1974, fiind de departe, cel mai reprezentativ hotel al oraşului. În acel an, primul grup de turiști englezi-membrii ai Societăţii Transilvania din Londra, au fost pionierii ,,turismului draculist” (Alexandru Misiuga, baronul Casei Dracula), aceştia sosind la hotelul ,,Coroana de Aur”, primul obiectiv descris în romanul Dracula.

Prezent

Astăzi, hotelul adăposteşte salonul ,,Jonathan Harker”, unic în lume, deschis cu prilejul centenarului celebrului roman de ficţiune ,,Dracula”, acest salon fiind botezat cu numele personajului principal din roman. Cu o prezență pe piața serviciilor hoteliere de peste 40 de ani , Hotel Coroana de Aur este o locație renumită, situată în apropierea principalelor instituții publice și a celor mai importante obiective turistice, vă oferă tot confortul și serviciile pe care le așteptați.

Viitor

Hotelul Coroana de Aur a beneficiat de o renovare de proporții încheiată la finalul anului 2013, devenind astăzi un hotel de 4 stele. Hotelul oferă tuturor celor care îi trec pragul facilități demne de luat în seamă. Echipa noastră face eforturi permanente să se adapteze tendințelor și cerințelor clienților, prin oferirea a celor mai bune condiții de cazare pentru un sejur de neuitat. Cu o clădire impresionantă din punct de vedere arhitectural, hotelul este alegerea perfectă fie ca va aflați într-o călătorie de afaceri sau în vacanță.

dracula bram stoker

Contele Dracula îmi indicase hotelul Coroana de Aur, care spre marea mea bucurie era o autentică clădire veche căci, firește, voiam să văd și să cunosc ceea ce caracteriza țara. În mod evident eram așteptat, deoarece când am ajuns m-a întâmpinat o femeie vârstnică, voioasă la chip, îmbrăcată în costumul național obișnuit, bluză albă cu fotă dublă, în față și în spate, din material colorat, ceva cam prea ajustat pe corp. S-a înclinat și m-a întrebat: ``Dumneata ești domnul din Anglia? ” „Da, am spus, Jonathan Harker”. A surâs și i-a șoptit ceva unui bătrân în cămașă albă, care intrase în odaie. El ieși și se reîntoarse de îndată cu o scrisoare: Prietene – bun venit în Carpați! Te aștept cu nerăbdare. Trage un somn bun noaptea asta. Mâine, la trei după-amiază, diligența pleacă în Bucovina; ți s-a rezervat un loc. La trecătoarea Bîrgăului te va aștepta caleașca mea, ca să te aducă încoace. Trag nădejdea că întreaga călătorie de la Londra până aici s-a terminat cu bine și că îți va face plăcere șederea în preafrumoasa mea țară. Prietenul dumitale, Dracula.

Bram Soker - Dracula